FORUM  
 
 
 
TestFunda will be down for maintenance on Thursday, 01st June 2017 from 08:30 AM to 10:00 AM.
 
     Recent Posts  |   Recent Topics  |   FAQ  |   Search  |   Forum Actions  |   Quick Links Prizes
 
Notices
 
Page 1 of 15 1 2 3 4 5 6 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 293
  1. #1
    Administrator
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    46,651
    Thanks
    22
    Thanked 1,438 Times
    in 794 Posts

    Default TestFunda Answers - Critical Reasoning

    This thread contains questions and solutions in Critical Reasoning Topic from TestFunda Answers.

  2. #2
    Master
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    188
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times
    in 2 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    Jumbled sentences in which A is placed correctly:

    A. The United States Supreme Court has upheld the three-drug protocol in lethal injections for capital punishment applied in 36 states, besides the federal government, thus lifting a seven month de facto moratorium on executions.
    B. The contention of the two death row inmates in Kentucky State was that the administration of pancuronium bromide, the paralytic, carried the risk of excruciating pain in the event of inadequate dosage of the anaesthetic sodium thiopental. They maintained that the continuation of the current protocol was a violation of the bar on cruel and unusual punishment under the Eighth Amendment to the U.S. Constitution.
    C. Yet the divergent opinions expressed in the ruling on the constitutionality of the drug regimen and on the deterrent value of the death penalty itself are hopeful pointers to the ultimate, if distant, goal of the abolition of this barbaric punishment.
    D. Moreover, the plaintiffs' plea for the anesthetic to be administered in large amounts minus the other two drugs was overruled on grounds that such an alternative, while applied to put animals to sleep, may not be the appropriate in the case of human beings.
    E. The judges were not unanimous on the gratuitous harm that could result from the maladiministration of the protocol, or on the preparedness of the Kentucky prison administration to ensure that inmates were rendered unconscious before the paralytic and cardiac drugs were injected.

    Options
    1) 
     CBED
    2) 
     EBDC
    3) 
    BCED
    4) 
     CBDE
    5) 
    BCDE

  3. The Following User Says Thank You to venkateshfashtech For This Useful Post:

    akhilnayak9 (02-Oct-12)

  4. #3
    Master
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    188
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times
    in 2 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    Jumbled sentences in which A is placed correctly:

    The medieval period saw significant changes in the art and architecture dedicated to eternal concepts.
    B. By the 7th and 8th centuries, it was the intellectual quest that came to the fore. The eternal concepts and qualities within people were studied in detail and complex pantheons of deities were created in different faith to personify these.
    C. The purpose of ancient art was always to help one lose one's ego, and so personalities were not depicted (with the exception of the period of the rule of the Kushanas, who came from Southern China).
    D. The art depicted the dynamism of the intellectual endeavours of the time.
    E. By the 8th century, a few portraits of kings had been made under the Pallavas in what is present day Tamil Nadu. Earlier art had presented the gentlest in images, steeped in the grace of compassion, to dissolve one's ego and transport one through sublime love.

    Options
    1) 
    BCED
    2) 
     CBED
    3) 
     DCBE
    4) 
     EDBC
    5) 
    CEBD

  5. #4
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  6. #5
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  7. #6
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  8. #7
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  9. #8
    Master
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    216
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    B & D come together. C cannot follow statement A. E alone could follow A, followed by B & D and thus C wouold end the paragraph and make it coherent. Hence, option 2, EBDC.

  10. #9
    Master
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    216
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    CBED was the only logical order. A cannot be followed by B, D or E as the transition from one statement to the other would be abrupt. Now E cannot come before B. Hence, the order has to be CBED. Hence, option 2.

  11. #10
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  12. #11
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  13. #12
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  14. #13
    Intern
    Join Date
    Oct 2010
    Locn
    Coimbatore India
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

  15. #14
    Virtuoso Rajasekaran's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    933
    Thanks
    19
    Thanked 46 Times
    in 37 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    This option seems to give sequential flow of the passage.

  16. #15
    Virtuoso Rajasekaran's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    933
    Thanks
    19
    Thanked 46 Times
    in 37 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    Going according to the sequence of the passage flow guess this could be the option.

  17. #16
    Virtuoso Rajasekaran's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    933
    Thanks
    19
    Thanked 46 Times
    in 37 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning


  18. #17
    Virtuoso dk78's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    409
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning



    Directions: Choose the correct alternative from the given choices.


    Today, with the advent of modern values based on scientific thought and dramatic advancements in the field of technology, almost every nation in the world can be termed as ‘civilised’. Over the past couple of centuries, the system of governance across the world has undergone a metamorphosis and today almost every nation is governed by the principles of democracy. Our own country, India, with more than 60 million voters is the world’s largest democracy. Hence, it is no wonder that there are thousands of politicians across the country willing to ‘serve’ the people. But the leitmotif of almost all leaders is the same. Not just in our country but politicians around the world will do anything and everything to achieve the ultimate goal – the seat of power.



    Which of the following can best summarise the above passage?



    Choose correct answer:
    Options
    1) 
    Because of an increase in awareness levels, people expect involvement in the governance but politicians
    are interested only in their selfish ends.
    2) 
      Democracy cannot run without politics.
    3) 
      India is the first country to follow democracy and rest of the countries are its followers.
    4) 
    There are some leaders who serve the country without trying to advance their personal growth.
    5) 
    Politics is a dirty game and everyone involved in it is corrupt

  19. #18
    Virtuoso
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6,678
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times
    in 12 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning


     

    Option 2 is vagues conclusion of the passage, which can be debated

    Hence, option 2 is incorrect

     

    Option 3 is a new information which is nowhere mentioned in the passage

    Hence, it is incorrect

     

    Option 4 is the opposite of what is intended in the passage!

     

    Option 5 uses the term "everyone involved is corrupt" wheras the passage uses the phrase "almost all". Hence, there is a discrepancy

     

    Only Option 1 gives us the message of the passage!

    Option 2 is vagues conclusion of the passage, which can be debatedHence, option 2 is incorrect
    Option 3 is a new information which is nowhere mentioned in the passageHence, it is incorrect
    Option 4 is the opposite of what is intended in the passage!
    Option 5 uses the term "everyone involved is corrupt" wheras the passage uses the phrase "almost all". Hence, there is a discrepancy
    Only Option 1 gives us the message of the passage!

  20. #19
    Virtuoso dk78's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    409
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times
    in 0 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning



    Today, with the advent of modern values based on scientific thought and dramatic advancements in the field of technology, almost every nation in the world can be termed as ‘civilised’. Over the past couple of centuries, the system of governance across the world has undergone a metamorphosis and today almost every nation is governed by the principles of democracy. Our own country, India, with more than 60 million voters is the world’s largest democracy. Hence, it is no wonder that there are thousands of politicians across the country willing to ‘serve’ the people. But the leitmotif of almost all leaders is the same. Not just in our country but politicians around the world will do anything and everything to achieve the ultimate goal – the seat of power.



    Which of the following can best summarise the above passage?



    Choose correct answer:
    Options
    1) 
    Because of an increase in awareness levels, people expect involvement in the governance but politicians
    are interested only in their selfish ends.
    2) 
      Democracy cannot run without politics.
    3) 
      India is the first country to follow democracy and rest of the countries are its followers.
    4) 
    There are some leaders who serve the country without trying to advance their personal growth.
    5) 
    Politics is a dirty game and everyone involved in it is corrupt

  21. #20
    Virtuoso
    Join Date
    Jul 2010
    Locn
    Country Not Set
    Posts
    433
    Thanks
    11
    Thanked 3 Times
    in 3 Posts

    Post TestFunda Answers - Critical Reasoning

    Ans: 1)This passage talks about people becoming Civilised, ie Awareness is increasing. Also, Points related to democracy and selfish politicians have also been included in it.

    2nd option is not in paragraph
    3rd pt. is also not mentioned
    4th pt talks about just politicians and their honesty. Civilisation point is missing
    5th Criticism of politics is not the main theme

+ Reply to Thread
Page 1 of 15 1 2 3 4 5 6 11 ... LastLast

Similar Threads

  1. TestFunda Answers - Logical Reasoning
    By TestFunda in forum Logical Reasoning
    Replies: 2185
    Last Post: 24-May-17, 3:33 PM
  2. TestFunda Answers - Visual Reasoning
    By TestFunda in forum Miscellaneous Topics
    Replies: 66
    Last Post: 01-Mar-17, 12:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
 
 
 
 
 

 
 

 
©2008-2017   Enabilon Learning Private Limited. All rights reserved